ضرورت به کارگیری سیستم های اطلاعاتی برای مودیان مالیاتی

در سمینار اصلاحیه قانون مالیات های مستقیم که توسط شرکت آرک در یزد برگزار شد، ویژگی های سیستم های اطلاعاتی و ضرورت استفاده از آنها برای افزایش بهره وری و کمک به مودیان مالیاتی تشریح شد.

به گزارش روابط عمومی گروه آرک، «دکتر اکرم تفتیان» استاد دانشگاه و مدرس مالی و مالیاتی درباره مولفه های تاثیر گذار بر توانایی دولت در شناسایی و جمع آوری مالیات اظهار کرد: فقدان سیستم های اطلاعاتی مجهز و کارآمد دولت برای کشف و ردیابی معاملات، احتمال وجود فساد مالی و اداری در بین کارکنان امور مالیاتی، تناقضات، ابهامات و مشکلات در ساختار قانون مالیاتی بر توانایی دولت در شناسایی و جمع آوری مالیات تاثیر گذار هستند.


دکتر تفتیان برای حل این مشکلات تصریح کرد: دولت با وضع قانون مالیات بر ارزش افزوده و اظهار نامه الکترونیک، تاکید بر ماده ۱۶۹ مکرر و ارائه معاملات فصلی الکترونیک، الزام مشاغل به ارایه اظهارنامه عملکرد الکترونیک، عملیاتی کردن طرح جامع مالیاتی، ملزم کردن اصناف به مجهز شدن به ماشین فروش و همچنین وضع دستورالعمل شماره ۵۰۵ سازمان امور مالیاتی درباره نحوه عمل در مورد اطلاعات تراکنش های بانکی واصله توانایی خود را برای شناسایی و جمع آوری مالیات افزایش می دهد.

این استاد دانشگاه در ادامه فقدان اطلاعات لازم و کافی مسئولان حسابداری و مالی برخی مودیان، مخارج بالای تهیه گزارشات دقیق و سیستمی در شرکت ها و نیز فقدان ساختار و سیستم اطلاعاتی مناسب و بهینه در شرکت ها را مولفه های تاثیر گذار بر توانایی مودیان در پرداخت مالیات در سطح خرد عنوان کرد.

وی ایجاد سیستم اطلاعاتی در شرکت را راهکار حل این مشکلات برشمرد و گفت: وظیفه سیستم های اطلاعات حسابداری تبدیل داده های اطلاعاتی به گزارش های سودمند مالی و ارائه آنها به مدیریت درون سازمانی و مراجع برون سازمانی برای تصمیم گیری است.

.

به گفته دکتر تفتیان مزایای به کارگیری سیستم های اطلاعاتی حسابداری برای سازمان ها شامل بهبود کیفیت و کاهش هزینه ها، بهبود بهره وری و کارایی، افزایش اثربخشی، تصمیم گیری بهتر و مزیت رقابتی است.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: برای انتخاب سیستم های اطلاعاتی باید به قابلیت و عملکرد آنها، توسعه و نگهداری، سازگاری آنها با سیستم موجود، پشتیبانی فروشندگان و منفعت و هزینه ها توجه کرد.

وی تاکید کرد: توانایی پاسخگویی به نیازهای اطلاعاتی جدید، طراحی کاربر پسند، انتخاب فناوری مناسب، ادغام سیستم با وظایف مدیریت، تولید اطلاعات با توجه به نیاز واقعی و تعریف سیستم برحسب نیاز کاربر مهمترین عوامل موفقیت سیستم های اطلاعاتی هستند.



دسته : رویدادهای مهم آرک تعداد بازدید : 3960