: تکنولوژی تا سال ۲۰۲۰ میلادی حدود پنج میلیون شغل را از بین می برد

اخیرا گزارشی توسط انجمن جهانی اقتصادWorld Economic Forum منتشر شده که نشان می‌دهد پیشرفت تکنولوژی در زمینه‌هایی مانند هوش مصنوعی، روباتیک و بیوتکنولوژی می‌تواند اتفاقی شبیه به انقلاب‌های صنعتی را رقم بزند و موجب از بین رفتن تعداد زیادی شغل بشود.

در این گزارش آمده است که شغل‌های مدیریتی و اداری در معرض بیشترین خطر در اثر چهارمین انقلاب صنعتی قرار دارند.

براساس این گزارش، حدود ۷.۱ میلیون شغل در ثروتمندترین کشورهای جهان، به علت ایجاد اتوماسیون از بین خواهند رفت و ۲.۱ میلیون فرصت شغلی جدید که مرتبط با رسانه و تکنولوژی هستند، ایجاد خواهد شد.

کشورها باید سرمایه‌گذاری‌های خود را بر روی تغییر نیروهای کاری انجام دهند تا در مقابل این تغییرات با موفقیت ظاهر شوند. Klaus Schwab موسس انجمن جهانی اقتصاد به این نکته اشاره می‌کند که در صورتی که کشورها برای تربیت نیروی جدید برای عصر تازه آمادگی نداشته باشند، با مشکلاتی از قبیل کمبود تخصص، بیکاری و تفاوت طبقاتی شدید مواجه خواهند شد. اولین قدم برای ورود به این عصر تازه، تربیت بزرگسالان و اختصاص آموزش‌های ویژه به آنها است.

آمارها نشان می‌دهد که حدود ۶۵ درصد از کودکانی که در حال حاضر در مدارس ابتدایی مشغول به تحصیل هستند، در شغل‌هایی کار خواهند کرد که هنوز وجود خارجی ندارند و آموزش آنها یکی از مسائل حیاتی کشورها خواهد بود. از دیگر مواردی که دولت‌ها باید برای آن تلاش کنند، ایجاد تنوع در جنسیت، ملیت و سن کارکنان است.