: پرده برداری مدیاتک از تراشه ۱۰ هسته ای ، افزایش عمر باطری با این تراشه

با توجه به اینکه تراشه های هشت هسته مورد استفاده در پردازنده های تلفن همراه، مسئولین شرکت تایوانی مدیاتک را راضی نمی کرد، این شرکت از تراشه ۱۰ هسته ای خود پرده برداری کرد.
مدیر فروش مدیا تک اعلام کرد که  یک تراشه "۱۰ هسته ای" با نام هلیوس  X۲۰(Helios X۲۰)، می تواند با قدرت بالاتر و در عین حال با عملکرد قوی تری به رقابت با سایر تراشه ها به میدان بیاید .
هسته های  هلیوسX۲۰ در سه خوشه قرار دارند که  مجموعا یک تراشه دو هسته ای با یک جفت چهار هسته ای در یک مجموعه قرار گرفته اند. خوشه دو هسته ای از پردازنده های ARM Cortex-A۷۲ ۲.۵ GHz   استفاده می کند که این بدین معنی است که می تواند فرمان های پیچیده را به انجام برساند. جفت خوشه های چهار هسته ای نیز برای محاسبات در مقیاس کمتر و ساده تر مورد استفاده قرار می گیرد.
مدیاتک ادعا می کند این پیکربندی با عملکرد یکسان در مورد نرم افزارهای تلفن همراه، در مقایسه با تراشه های سنتی می تواند تا  ۳۰ درصد در عمر باتری ها صرفه جویی کند.

هلیوسX۲۰ در ماه دسامبر رسما وارد بازار می شود و برای گوشی های هوشمند طراحی شده است.  این تراشه در درجه اول در اختیار سازندگان گوشی های چینی قرار خواهد گرفت ولی هدف اصلی آن جذب مشتریان بزرگتر و رقابت با شرکت های بزرگ تر همچونQualcomm در بازار موبایل خواهد بود .



مدیاتک توجه زیادی را در طراحی تراشه هشت هسته ی در سال ۲۰۱۳ به خود جلب کرد، اما چند هفته بعدQualcomm  تراشه هشت هسته ای به نام dumbروانه بازار کرد که البته یک قدم عقب تر مدیاتک بود .   
تحلیلگران حوزه بازاریابی معتقدند که ، اضافه کردن هسته بیشتر به یک تراشه ، سازندگان تلفن را ترغیب می کند تا در لبه تکنولوژی حرکت کنند و سعی نمایند محصولات جدیدتری را به بازار عرضه نمایند.

به گزارش آرک، هلیوسX۲۰ مدیاتک با فرآیند تولید ۲۰ نانومتری ساخته شده است، و می تواند دو دوربین را در پشت تلفن همراه به صورت همزمان به کار بگیرد. داشتن دو دوربین می تواند اجازه دهد که نرم افزار تلفن به عمق تصاویر برود و عکسهای سه بعدی تهیه نماید. این  ویژگی در برخی از تلفن هایHTC  دیده می شود . علاوه بر این، هلیوسX۲۰ می تواند صفحه نمایش ۱۰۸۰پیکسل رابا ۱۲۰ فریم در ثانیه تامین کند. همچنین سیستم  روی تراشه دارای یک مودم برای باند ۴G LTE FDD / TDD و  ۳G است . 

منبع: computerword.com