: ماشین های بدون راننده گوگل، امن تر از رانندگان!!

ماشین های بدون راننده گوگل به عنوان اتومبیل های آینده در مسیر جاده های امروز قرار گرفتند.
شرکت گوگل اعلام نموده است که ماشین های بدون راننده تولید شده توسط این شرکت، تنها ۱۱ حادثه را طی ۶ سال تجربه نموده اند. گوگل همچنین ادعا دارد که این ماشینها به دلیل توجه بیشتر به جاده ها، مراتب امن تر از انسان عمل می نمایند، هرچند اشکالاتی در طول مسیر وجود داشته است.
در حالی که گوشی های هوشمند و سایر تجهیزات و حتی افراد دیگر در داخل ماشین می توانند حواس راننده را پرت کنند، ماشین های بدون راننده از این بعد امنیت بیشتری را ایجاد می نماید.

جدیدترین سنسور با دید ۳۶۰ درجه در ناوگان گوگل قادر است مسیر وسایط نقلیه، دوچرخه سواران و افراد پیاده را تا مسافتی نزدیک به دو برابر یک زمین فوتبال کنترل نماید.


تا کنون ماشین های گوگل دچار ۱۱ حادثه طی زمان تست ۶ ساله خود شده اند. ناوگان اتومبیل گوگل با بیش از ۲۰ ماشین، حدود ۱.۷ میلیون مایل را طی این مدت در حالت اتوماتیک و دستی طی نموده اند. جالب اینجاست که در هیچیک از حادثه ها آسیب ها جرحی نبوده و در حد صدمه به چراغ ها بوده است و از آن مهمتر اینکه در هیچیک از موارد، مقصر ماشین های گوگل نبوده اند.
این اظهارات در حالی مطرح شد که خبرگزاری آسوشیتد پرس اعلام نمود که ماشینهای گوگل طی یک ماه دچار سه حادثه تصادف شده اند. این خبرگزاری این سوال مهم را مطرح نموده که واکنش ماشین های گوگل و سایر ماشین های بدون راننده در مقابل رانندگان حواس پرت چیست.
مثلا در یک تقاطع، ماشین گوگل با تشخیص رنگ چراغ، در زمان قرمز بودن توقف کامل نموده و در زمان سبز شدن حرکت می نماید. حال فرض کنیم یک راننده حواس پرت به چراغ قرمز توجه ننموده و آن را رد می نماید. در همین حال گوگل ماشین های خود را به گونه ای برنامه ریزی نموده است که پس از سبز شدن چراغ، ماشین با مکثی کوتاه و قبل از اینکه شرایط تقاطع را بررسی نماید، حرکت می نماید. چه اتفاقی می افتد؟
از طرف دیگر، نرم افزارهای موجود در این ماشین ها به مراتب از انسانها عکس العمل سریعتری دارند. آنها نمی توانند محاسبه دقیق و همزمانی از سرعت و فاصله داشته باشند و صرفا نسبت به رنگ چراغ راهنمایی عکس العمل نشان می دهند. به همین خاطر از مجموع ۱۱ حادثه اتفاق افتاده برای ماشین های گوگل، ۷ حادثه در اثر برخورد سایر وسائط نقلیه از پشت بوده که به طور عمده پشت چراغ های راهنمایی بوده است. چراکه این ماشینها صرفا به رنگ چراغ عکس العمل نشان داده و سریعا متوقف شده اند.
این ماشینها دوبار نیز دچار حادثه تصادف از پهلو شده اند که آن هم در اثر عکس العمل سریع نسبت به علائم رانندگی بوده است.
با این حال ماشینهای گوگل در هفته حدود ۱۰۰۰۰ مایل را در خیابانها رانندگی می نمایند.
گوگل همچنین اعلام نموده که ماشینهای این شرکت روشهایی را در مقابل رانندگان بی توجه ایجاد نموده. در مواردی مشاهده شده که راننده ای تغییری ناگهانی از خط وسط به خط سرعت داشته و مسیر ماشین گوگل را قطع نموده است. در این حالت ماشین گوگل به منظور جلوگیری از برخورد با این رفتار دیوانه وار سرعت خود را کاهش داده است.
در مجموع می توان نتیجه گرفت که به هر حال این ماشینها با رفع این چند موضوع (و یا حتی با اشکالاتی پیش بینی نشده) در آینده ای نزدیک ابزاری جدی برای استفاده عموم خواهد بود.

منبع: Computerworld.com